_fbq.push(['addPixelId', '1533270753561526']); })(); window._fbq = window._fbq || []; window._fbq.push(['track', 'PixelInitialized', {}]);
Oldal kiválasztása

JKD/KALI INSTRUKTOR PROGRAM


Kali

A Kali (más néven eskrima vagy arnis) a Fülöp-szigetek fegyveres harci művészete. Oktatási rendszere nagymértékben fejleszti a kéz gyorsaságát, illetve a különböző támadásokra adandó reakció sebességét.

A Kali egy komplett harcművészet. Nem szorítkozik csak a fegyvertelen harcra vagy fordítva, kizárólag a fegyveres harcra. A tanulók megtanulják, hogyan harcoljanak fegyverrel vagy a nélkül, alkalmazkodva a kialakult helyzethez. Megtanít harcolni minden távolságban. Különböző méretű fegyverek használatát oktatja, valamint rúgások, ütések, könyök és térdtechnikák, dobások, földre vitelek és a földharc egyaránt beletartozik a technikai repertoárjába, csakúgy, mint az érzékeny pontok támadása.

Alapelveket tanít, mely egyaránt alkalmazható fegyveres és pusztakezes küzdelemben. A tanulók az első pillanattól kezdve gyakorolják a küzdelmet. Nem vesztegetik az időt unalmas egyéni gyakorlatokra, az első pillanattól kezdve gyakorolják a küzdelmet a különböző távolságokban, illetve több támadó ellen is.

A Kali nem tekinthető egyértelműen lágy (aikido, tai chi, stb..) vagy kemény (karate, thai boksz, stb..) stílusnak. Valahol e két véglet között helyezkedik el, ezért is nagyszerű kiegészítője bármely stílusirányzatnak.

Inosanto Kali

Iskolánkban az Inosanto International Martial Arts Instructors Association és a Jeet Kune Do / Kali – International oktatási programja szerint folynak a tréningek. Mindhárom tréningtípus jellemzője, hogy szinte kizárólag páros gyakorlatokból áll. Elveti a klasszikus mintát, nem tartalmaz formagyakorlatokat. Elsődleges cél az önvédelem, a közelharci ismeretek fejlesztése, valós szituációkra történő felkészítés.

Magulang No Guro Dan Inosanto, oktatási rendszere 12 fő területre osztja fel ezt a harci rendszert.

Iskolánkban elsősorban az alábbi területekkel foglalkozunk:

 • Baston (bot)
 • Doble Baston (két bot)
 • Daga (kés)
 • Baston y Daga (bot – kés)
 • Doble Daga (két kés)
 • Dulo-Dulo (marokbot / Koga)
 • Karambit

•Panantukan / Sikaran / Dumog (pusztakezes küzdelmi rendszer és földharc)

Pekiti-Tirsia Kali

 A Pekiti-Tirsia különböző pengéjű fegyverekre kidolgozott küzdő szisztéma és technológia. Magába foglalja valamennyi tradicionális fegyveres kategóriát, amelyek a Háromszög stratégiai alapelvében fogalmazódnak meg. A Háromszög szolgál alapjául a lábmunkának, a támadásnak és közelharc taktikai elveinek.

A Pekiti-Tirsia, Grand Tuhon Gaje stílusa a Fülöp-szigetek fegyveres- és rendvédelmi erőinek hivatalos harci rendszerévé, a közelharc tudományává vált.

A mi számunkra a Pekiti-Tirsia szellemisége és mondanivalója az alábbi gondolatokban összesíthetők :

– Akkor tekintjük magunkat győztesnek egy küzdelemben, ha sérülés nélkül kerülünk ki a szituációból.

NEM MINDIG A HARC A MEGFELELŐ MEGOLDÁS.

– Nincs fair-play.Ha valaki az életünkre tör, nem tiszteljük, nem becsüljük. Ellene “bármi” megengedett.

– Mindenkinek joga van egészségesen boldogan élni a családjával. Ha valaki ezt a jogunkat megsérti, az a saját hasonló jogáról lemond.

– Minden szituácó háromféleképpen rendezhető : harcal, tárgyalással, meneküléssel.

– Az edzésen befektetett munka, harc közben fog megtérülni

Jeet Kune Do – harcművészet és filozófia

Bruce Lee az 1960-as években a Wing Chun (mint alapstílus), az északi és déli Imádkozó Sáska, a Choy Lee Fut, a Sas Karom, a Boksz, a Birkózás, a Vívás és a Ju – Jitsu elemeire alapozva kialakította saját harci rendszerét és küzdelmi taktikáját, mely semmit nem veszített hatékonyságából az elmúlt évek alatt.

A Jeet Kune do jelentése a Megállító Ököl Útja. Művészet, melyet egyetlen stílus sem szorít korlátok közé, de bármely stílust vagy módszert képes felhasználni, alkalmazni.

A mozdulatok, élesek, pontosak, célratörők. Egyik mozdulatból indul a következő, a mozgás folyamatos mindaddig, amíg a célt el nem érjük.

A Jeet Kune do nem hagyományos, állandóan változik. Egyszerű, hatékony, közvetlen, mentes minden szükségtelen mozdulattól. Felhasznál minden utat anélkül, hogy bármelyik is korlátozná, alkalmaz bármelyien technikát vagy módszert, amely hasznára válhat. Tartózkodik a felszínestől, áthatol a bonyolulton, a probléma szívébe hatol, és a lényegre mutat.

A Jeet Kune Do minden gyakorlója számára más, a harci szellem totális művelése.

Hock Hochheim – CQC

Hock Hochheim fizetett közelharci kiképző az USA mind a négy fegyverneménél (Army, Navy, Marine, Air Force), évente több mint 40 szemináriumot tart 12 ország fegyveres erőinek a tagjai részére, valamint az általa létrehozott és vezetett Scientific Fighting Congress tagszervezeteinél.

Önvédelmi és Közelharc Rendszere négy évtized tereptapasztalat és kutatómunka eredményeként kialakult önvédelmi és közelharci rendszer.

A harcmezőn és a rendőri munkában szerzett tapasztalatait összegezve Hock 1986-tól rendőri közelharc kiképzőként dolgozott. Az ekkor használt képzési tematikát továbbfejlesztve alakította ki rendszerét civilek, katonák és rendvédelmi szervek dolgozói részére. A rendszer külön – külön is elsajátítható illetve használható pusztakezes, késes, ütő-, és lőfegyveres részből áll.

Si-Fu Juhász Zoltán

Intenzív Instuktor Program vezető, Kali, Késharc és JKD instruktor, Kung Fu mester

 

Szakirányú végzettségei:

 • alapfokú Kick-Boksz sportoktató (TFTI 1990)
 • alapfokú Kung Fu sportoktató (TFTI 1998)
 • középfokú Kung Fu edző (TFTI 2004)
 • sportszervező, sportmenedzser(2008)

 

Harcművészetekben elért rangjai:

 • Wing Chun Kung Fu 5. mester szint
 • Jeet Kune Do instruktor
 • Kali instruktor
 • Késharc instruktor

 

Harcművészeti szervezetekben betöltött posztok:

 • World Wing Chun Kung Fu Association – magyarországi igazgató
 • Traditional Wing Chun Federation – magyarországi képviselő
 • Magyarországi Wing Chun Harcművészeti Egyesület – elnök
 • Magyar Wing Chun Szövetség – elnök
 • Jeet Kune Do / Kali – Magyarország – igazgató
 • Magyar Kung Fu Szakszövetség – felügyelő bizottság elnöke, alelnök, a fegyelmi bizottság elnöke, etikai bizottság elnöke

Elérhetőségek:

+36 70 314 9484
jkd.kali.hungary@gmail.com

Edzések előre egyeztetett napokon, előzetes bejelentkezés szükséges

Kérdések és időpontfoglalás

7 + 7 =